za 22 maart 2025
14:15
Lange Voorhout
In verband met de beperkte capaciteit is dit onderdeel alleen toegankelijk voor houders van een passe-partout of dagkaart. Er is ook een voorstelling om 16.15 uur. De festivalorganisatie maakt de indeling.

Jongleur meets drummer, in de laadbak van een vrachtwagen. Dat is het concept van Pakman, een voorstelling van het Vlaamse theatergezelschap Post uit Hessdalen (PUH). De voorstelling speelt zich daadwerkelijk af in de laadbak van een vrachtwagen, waar per performance vijfentwintig bezoekers in passen. PUH is het gezelschap van jongleur en videomaker Stijn Grupping en regisseur Ine Van Baelen. Samen met muzikant Frederik Meulyzer maken zij hybride voorstellingen met jongleerkunst en muziek in de hoofdrol. Pakman wordt gepresenteerd in samenwerking met Korzo, waar deze week het festival Cirque Mania plaatsvindt.

De voorstelling is een ontmoeting tussen de ritmes van jongleur Grupping en drummer Meulyzer, die samen het ritme van onze haastige tijd onderzoeken. ‘Hoe verhoudt de opgelegde snelheid van titelfiguur Pakman zich tot zijn natuurlijke ritmes als hartslag en ademhaling?’ Met stuiterballen en percussie creëren zij in die enigszins claustrofobische laadbak een meeslepende én confronterende belevenis.

PAKMAN Foto: Robin Reynders

Altijd als eerste op de hoogte?
Schrijf u in op onze nieuwsbrief!

U ontvangt regelmatig programmanieuws en mooie aanbiedingen.

U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten